Elektrisch rijden met Opel lease

Overstappen naar een CO2-neutrale toekomst? Als je kiest voor Opel elektrisch rijden, kies je voor duurzaam ondernemen. We nemen je graag mee in de voordelen van het elektrisch leasen. 

Waarom elektrisch leasen? 

Een elektrische auto brengt veel voordelen met zich mee. Zo betaal je minder bijtelling, hoef je geen bpm en motorrijtuigenbelasting te betalen en werk je mee aan een duurzaam leven. 

In Nederland rijden er al meer dan 725.000 elektrische auto’s rond. Dit stijgende aantal is te verklaren door het voordelige bijtellingspercentage. Tot en met 2025 zal de bijtelling voor elektrische auto’s veranderen. In 2022 hebben auto’s met 0% CO2 uitstoot worden belast met 16% bijtelling tot € 35.000,- daarboven wordt 22% gerekend. Terwijl in 2026 voor elke elektrische auto 22% wordt betaald. 

Aanbod Opel lease

Zoals veel merken heeft ook Opel hard aan de weg getimmerd en ruim aanbod aan elektrische auto’s geïntroduceerd, in vrijwel elk segment. Door de populariteit rondom elektrisch rijden is de actieradius van veel modellen een stuk ruimer en is het aantal oplaadpunten ook enorm gestegen.

De gemiddelde actieradius van Opel ligt op 250 km. In een half uur kun je tot 80% jouw leaseauto bij laden. Hier kan jij zowel zakelijk als privé goed mee op weg.

Kies jij voor een elektrische stadsauto zoals de Opel Corsa-e of ga je liever voor een stoere SUV en kies je voor de Opel Mokka-e? Bekijk het ruime aanbod Opel lease op FinancialLease.nl. 

Voordelen elektrisch rijden

Het belangrijkste voordeel van een elektrische auto is dat een bijdrage levert aan een schoon milieu. Elektromotoren gaan efficiënter om met grondstoffen en zijn dus minder schadelijk. Vanwege het milieuvoordeel wordt elektrisch rijden gestimuleerd door de overheid, zo profiteer je van fiscale voordelen. Ook zijn de stroomkosten lager en kun je zelfs jouw elektrische auto opladen met zelf opgewekte zonne-energie. 

Een elektrische auto heeft minder motoronderdelen waardoor er minder slijtage is en de onderhoudskosten vaak lager uitvallen. 

Zakelijk elektrisch leasen

Van compacte tot ruime bedrijfswagens, alle favoriete modellen van Opel zijn ook elektrisch te verkrijgen zoals de Opel Movano-e of Opel Vivaro-e. Hoef jij geen klus bus? Kies dan voor een van de zakenauto’s van Opel.

Wordt zakelijk elektrisch leasen? 

Het kabinet is op zoek naar de juiste aanpak om de klimaatambities te behalen overwegen ze het verplichten van zakelijk elektrisch rijden als optie. Om het hoofddoel van het klimaatakkoord te realiseren: een lagere CO2-uitstoot. 

Er wordt een stimuleringsbeleid overwogen waarbij de focus ligt op zakelijke auto’s. Vanaf 2025 is de ambitie van het Kabinet dat alle nieuwe zakelijke lease auto’s elektrisch zijn. Aangezien zakelijke auto’s vaak zo’n twee keer zoveel kilometers rijden als particuliere auto’s.

Als je nu kiest voor elektrisch leasen profiteer je van de laagste bijtelling. 

Belofte van Opel lease

Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische Opel lease, heb je direct verschillende beloftes vanuit het merk. We zetten de meest interessante voor je op een rijtje:

  • 2 jaar algehele fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking en 8 jaar fabrieksgarantie op de batterij 
  • Zorgeloos op pad met de Opel Pechhulp
  • Gratis navigatie updates
  • Bij onderhoud wordt de batterij bij geladen

Liever hybride leasen? Kies voor de stoere Opel Grandland Plug-in Hybrid of de ideale gezinsauto Opel Astra Plug-in Hybrid.