Hoe kies je de perfecte verzekering voor je auto?

Een auto kopen is een hele investering en dus wil je ook zo lang mogelijk plezier hebben van je wagen. De beste manier om dit te realiseren, is door een passende verzekering voor je auto af te sluiten. Je bent hier ook toe verplicht, al zou dit niet de enige reden moeten zijn waarom je een verzekering afsluit. Heb je nog geen verzekering voor je wagen gevonden, dan helpen we je graag een eindje op weg. Je kunt namelijk vandaag nog online je auto verzekeren. Omdat de perfecte verzekering voor iedereen anders is, leggen we je graag uit waar je op moet letten om tot een pakket te komen waar je veel voordeel van zult hebben. 

Wat is een passende verzekering voor je auto precies? 

Verzekeraars drukken mensen graag op het hart dat je een ‘passende verzekering’ moet afsluiten. Wat is dit precies? Is dit een verzekering die komt met een premie die bij je inkomen past? Is dit een verzekering die rekening houdt met welk merk auto je rijdt? Het antwoord is: een passende verzekering voor je auto sluit aan bij de leeftijd van je auto. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je bolide. Naarmate je wagen ouder wordt, zal de dagwaarde ervan namelijk steeds minder worden. Dat betekent dat je een nieuwe auto uitgebreider moet verzekeren dan een wagen die al vele jaren oud is. De kans is namelijk groot dat de kosten om schade te herstellen hoger uitvallen dan wat je oude wagen waard is. In dat geval is het veel voordeliger om gewoon een andere wagen aan te schaffen. 

Kies een van deze drie opties als je je auto wilt verzekeren 

Een verzekering voor je auto komt in drie varianten: de eerste optie is de allriskverzekering. Deze polis is de meest uitgebreide die er is, want hij dekt alle mogelijke vormen van schade. Heb je zelf een ongeluk veroorzaakt, dan kun je ook de schade die daardoor ontstaan is, laten uitkeren. Op die manier kun je je wagen zo lang mogelijk als nieuw houden. Is je auto zes tot maximaal negen jaar oud, dan is het beter om over te stappen op de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met dit pakket kun je geen schade laten uitkeren als je die zelf veroorzaakt hebt tijdens een ongeluk, maar je kunt wel de kosten van schade als gevolg van inbraak, brand of een aanrijding met een dier declareren bij je verzekeraar. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering die gekozen wordt door mensen die een auto hebben die negen jaar of ouder is. Deze wagens worden vaak niet meer hersteld omdat die kosten hoger zijn dan wat de wagen eigenlijk waard is. 

Meer profijt van je verzekering door middel van extra polissen

Je kunt al veel voordeel hebben van de basisverzekering, maar wil je meer, dan kun je extra polissen toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld pechhulp verzekeren. Met dit pakket kun je altijd een monteur laten komen wanneer je met pech langs de kant van de weg staat. Deze zal kijken wat er aan de hand is en proberen het probleem gelijk op te lossen. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Er zijn meerdere aanvullende polissen beschikbaar, bekijk ze even op de site van je verzekeraar. Sluit je meerdere opties af, dan kun je rekenen op een mooie korting. Zo ben je niet alleen heel goed verzekerd, maar bespaar je ook nog eens een mooie som geld.