De nieuwe McLaren 765LT is krachtiger, mooier én technischer dan ooit

Lichter, sterker en met een nog hoger prestatieniveau op de weg en op het circuit. De McLaren 765LT, de nieuwste toevoeging aan de legendarische ‘Longtail’ modelreeks van McLaren, is het meest dynamische en gefocuste LT-model ooit van McLaren Automotive.

Sublieme technologie

De 765LT vormt een nieuw hoofdstuk in het ‘Longtail’-verhaal dat in de jaren negentig begon met de McLaren F1 GTR-raceauto, en dat in 2015 een nieuwe impuls kreeg met de ontwikkeling van een reeks nieuwe straatlegale modellen. Van de rijbeleving voor de bestuurder en de rijeigenschappen op het circuit tot het lage gewicht, de geoptimaliseerde aerodynamica en het verhoogde vermogen: de nieuwe McLaren 765LT beschikt niet alleen over alle uitzonderlijke eigenschappen die de basis vormen voor de LT-reeks, maar tilt deze eigenschappen naar een hoger niveau. Ook de belofte van exclusiviteit wordt ingelost. Wereldwijd zijn slechts 765 genummerde exemplaren van de 765LT beschikbaar voor klanten.

Geavanceerde koolstofvezeltechnologie, op maat gemaakte koolstofvezel carrosseriedelen en optimale aerodynamische eigenschappen vormen de sleutel tot een gewichtsbesparing van 80 kg (DIN) in vergelijking met de 720S Coupé. De McLaren 4,0-liter twinturbo V8-motor levert een vermogen van 765 pk en een draaimoment van 800 Nm en is verbonden met een transmissie die is geoptimaliseerd voor een onovertroffen acceleratievermogen. Samen met een aangepast onderstel met aangepaste veren en schokdempers en een remsysteem afgeleid van raceauto’s biedt de nieuwe 765LT een ongeëvenaarde rijbeleving.

De 765LT onderscheidt zich van de concurrentie met hoogstaande dynamische capaciteiten en ongekende precisie. Op het circuit en op straat staat de 765LT garant voor een onvergelijkbare rijbeleving. Hiervoor verantwoordelijk zijn verschillende grotere en kleinere technische aanpassingen. In vergelijking met de 720S is de rijhoogte aan de voorkant 5 mm verlaagd (achter ongewijzigd) en de spoorbreedte met 6mm verbreed. Samen zorgen deze veranderingen voor meer de grip en een betere balans. Tegelijk zorgt de toegenomen rolstijfheid voor meer rijstabiliteit. De nieuwe lichtgewicht hoofdveren zijn voorzien van ‘hulpveren’ voor het verlagen van het onafgeveerde gewicht met behoud van tegendruk tijdens het inveren. Daarnaast levert de toepassing van twee veren in plaats van één veer gewichtsbesparing op.

Krachtiger dan ooit

De prestaties van de 765LT sluiten perfect aan bij de verwachtingen die het uiterlijk oproept. Voor de ontwikkeling van de nieuwste LT is veel inspiratie gehaald uit de allereerste LT, de McLaren F1 GTR ‘Longtail’ raceauto. Dankzij deze ontwikkelingsfilosofie zoekt de 765LT nog meer de grenzen op dan eerdere hedendaagse straatlegale LT-modellen.

De nieuwe 765LT is de krachtigste en meest agiele straatlegale McLaren LT tot nu toe. Een extra brandstofpomp en een gewijzigde oliepomp optimaliseren de vloeistofstromen terwijl het gemodificeerde motormanagementsysteem garant staat voor de snelle gaspedaalrespons die de bestuurder van deze LT verwacht. Het piekvermogen van de McLaren twinturbo 4,0-liter V8 is 765 pk bij 7.500 min-1. Het maximum draaimoment is 800 Nm bij 5.500 min-1.

De overbrengingsverhoudingen van de transmissie zijn geoptimaliseerd voor maximaal acceleratievermogen. Door de fijnafstemming van motor en transmissie reageert de LT nagenoeg direct op het gaspedaal. Gemiddeld is de 765LT nog eens 15% sneller dan de 720S Coupé – de snelste auto van zijn segment. De uitzonderlijke prestaties van de 765LT komen tot uiting in meer dan indrukwekkende acceleratiecijfers: 0–100 km/h in 2,8 seconden en 0–200 km/h in 7,2 seconden.