Hierop let je bij het leasen van een nieuwe auto!

Met leasen kun je voor een maandelijkse betaling al snel een nieuwe auto rijden voor een bepaalde tijd, meestal twee tot vijf jaar. Afhankelijk van de voorwaarden van je leasecontract, kun je verschillende opties hebben wanneer je autolease afloopt. Naast het terugbrengen van de auto bieden diverse leasemaatschappijen ook de mogelijkheid om de auto over te kopen.

Voordat je een auto leaset, zijn er een paar procedures die je moet volgen en een paar juridische en financiële begrippen die je moet begrijpen.

Leasen kan wenselijker zijn dan kopen

Tijdens de meest probleemloze jaren van de auto rijd je ermee. Je rijdt voortdurend met een nieuw model auto, die meestal beschermd is door de nieuwe-auto garantie die de fabrikant biedt. Zelfs gratis olie verversen en ander periodiek onderhoud kan in de lease inbegrepen zijn.

Je bent in staat een duurdere, beter uitgeruste auto te rijden dan je anders misschien zou kunnen. Ook de meest recente actieve veiligheidsvoorzieningen worden in je auto ingebouwd. Als het tijd is om verder te gaan, hoef je je niet bezig te houden met het verkopen van de auto of je zorgen te maken over de schommelende inruilwaarde. Ook niet onbelangrijk: er kunnen aanzienlijke belastingvoordelen zijn voor bedrijfseigenaars.

Gewoonlijk lease je een auto via een financiële firma 

Of je nu kiest voor een Peugeot 208 private lease, of een andere private lease automaat auto, de meeste leasemaatschappijen werken tegenwoordig online. Het aanbod dat ze doen en de prijs die je betaalt hangen af van het merk en model dat je kiest, het aantal kilometers dat je zult rijden, en hoe lang je het voertuig wilt behouden.

Het prijsmodel voor leasing werkt door je een bedrag in rekening te brengen dat het verlies aan waardevermindering dekt (dat is de prijs die het voor de auto betaalde, verminderd met wat het verwacht het voertuig na de afgesproken tijd voor te kunnen verkopen). Zo verkopen de meeste leasemaatschappijen de auto verder nadat je hem hebt ingeleverd. Maar ook componenten als rente, onderhoud, banden, all-risk verzekering, belasting en pechhulp zijn onderdeel van het leasepakket.