Zo vind je online een tweedehands auto

Als je pas net je rijbewijs hebt en je zoekt een auto, of gewoon als je niet zo veel geld hebt voor een nieuwe auto, is een tweedehands auto snel de goede optie. Auto’s gaan dan ook jaren mee wat ervoor zorgt dat je voor een lager prijsje een prima auto kunt vinden. Maar je moet wel een beetje geluk hebben. Niet elke auto is nog even goed, en terwijl de ene auto voor een paar honderd euro helemaal perfect is, is de ander dat geld nauwelijks nog waard. Waar let je op als je een tweedehands auto online zoekt?

Maak altijd een goed lange proefrit

Je weet pas hoe een auto rijdt als je er daadwerkelijk even in gereden hebt. Ga je kijken bij een auto? Rijd dan niet een klein rondje door de straat, maar pak echt even een stukje snelweg mee en kijk hoe het gaat op verschillende soorten wegen en plekken. Kijk of de auto goed schakelt, goed wegrijdt van een stoplicht, of hij niet snel te warm wordt, enzovoort. Door echt even je tijd te nemen tijdens de proefrit kom je erachter of de auto wel of niet goed is.

Zoek online op diverse plekken

Heb je geen geluk op de ene site waar je nu steeds kijkt? Kijk eens naar andere websites en platforms waar mensen hun auto online verkopen. Zoek naar een soort auto marktplaats waar je geheid veel keuze hebt uit auto’s, en waar de kans groot is dat er iets tussen zit voor jou. En vind je dit niet? Wees dan geduldig. Maak geen gehaaste keuze omdat je per se een auto wil, maar wacht tot je de perfecte auto voor jou voorbij ziet komen. Hier ga je later echt veel baat bij hebben.

Is de auto het waard?

Het risico is vaak dat je een auto koopt voor een bedrag wat je vervolgens ook nog eens kwijt bent aan reparaties. Dat is zonde, want je maakt zo veel onnodige kosten die je vooraf helemaal niet had kunnen voorspellen. Je kan het natuurlijk ook niet altijd weten, maar als je voor driehonderd euro een auto koopt kun je negen van de tien keer verwachten dat de auto je best nog wel eens wat kan gaan kosten. Houd hier dus rekening mee. Vind je het niet erg en knap je hem juist graag op? Dan kan het natuurlijk, maar als je geld probeert te besparen is het niet het handigste om te doen,