Drie redenen om een auto te leasen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een nieuwe auto niet meer te kopen, maar om deze te leasen. Dat kan via de werkgever, die regelmatig een leaseregeling aanbiedt waaraan deze al dan niet meebetaalt, maar ook privé een auto leasen wordt steeds gebruikelijker. Waarom zou je kiezen voor lease, wat zijn de voordelen die je mag verwachten? We zetten er drie voor je op een rijtje.

Geen hoge aanschafkosten meer

Een auto kopen, zeker een gloednieuwe, dat is duur. Dat betekent dat het voor veel mensen nauwelijks mogelijk is, of alleen na héél lang sparen of een lening afsluiten. Besluit je een auto te gaan leasen, dan ben je van deze hoge aanschafkosten af.

Bij een privé lease, maar ook wanneer je werkgever een leaseregeling aanbiedt waarbij je zelf het overgrote deel van de kosten op je neemt, moet je er echter wel rekening mee houden dat je er maandelijks een aardige kostenpost bij gaat krijgen. Vergis je hier niet in, dat zou zonde zijn.

Een lease auto zakelijk gebruiken kan min of meer gratis zijn, als je deze ook echt alleen zakelijk gebruikt. Je moet een goede administratie bijhouden om dat aan te kunnen tonen. Doe je dat, dan hoef je geen bijtelling te betalen aan de Belastingdienst, lekker meegenomen. Gebruik je de auto ook privé dan zit je wel aan deze bijtelling vast. Door alle opties goed door te rekenen, ontdek je vanzelf wat voor jou de beste en goedkoopste optie is: koop of lease.

Elektrisch rijden wordt aantrekkelijker

Wil je graag een elektrische auto, maar zie je er tegenop om de hoge aanschafkosten die deze auto’s hebben op te moeten hoesten? Ook dan kan leasen een uitkomst zijn. Zeker bij een goede zakelijke leaseregeling, waarbij de werkgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening neemt, kan elektrisch leasen heel erg betaalbaar zijn. De bijtelling is dankzij het zuinige karakter van deze auto’s lager dan van de meeste benzineauto’s, zodat je de maandelijkse kosten hiermee vaak goed kunt compenseren. Zeker de moeite waard om eens te bekijken of een elektrische auto via een leaseregeling voor jou ook interessant is.

Je kunt vaker een nieuwe auto uitzoeken

Kies je graag regelmatig een nieuwe auto uit? Ook dan kan leasen een prima keuze zijn! Een leasecontract ga je doorgaans aan voor een bepaalde termijn. Zit deze erop, dan kun je een nieuwe auto uitzoeken en hier een nieuw contract voor aangaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over inruilwaardes, je gaat met je nieuwe auto gewoon door zoals je gewend bent: iedere maand een vast bedrag, en jij rijdt lekker rond in je bolide.