Leaseauto’s voor particulieren

Heb jij dringend vervoer nodig? Maar heb je niet de financiële middelen om nu een auto aan te schaffen? Of wil je simpelweg niet in één keer veel geld betalen voor een auto? Dan is privé een auto leasen voor jou een uitkomst. Wanneer je kiest voor een leaseauto moet je maandelijks een vast bedrag betalen. Je hebt verder geen omkijken naar apk’s of andere kostenposten. Met een leaseauto weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

Privé leasen: hoe werkt dat precies? 

Dat je zakelijk een auto kunt leasen, weten de meeste mensen wel. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor private lease. Zoals de terminologie al doet vermoeden gaat het in dit geval om privé een auto leasen. Je huurt als particulier als het ware een auto bij de leasemaatschappij. Tegen een vast bedrag per maand kun jij de door jou uitgekozen auto gebruiken. In het maandelijkse bedrag dat je moet betalen, zitten ook onderhoudsbeurten inbegrepen. En blijkt er plotseling iets mis te zijn met de auto? Dan hoef jij niet in te zitten over de eventuele reparatiekosten. Deze kosten zitten namelijk allemaal inbegrepen in het bedrag dat jij maandelijks moet betalen. 

Allerlei verschillende soorten leaseauto’s 

Lijkt het leasen van een auto jou wel wat? Wil je niet in een keer een grote aankoopsom betalen? En vind je de duidelijkheid en flexibiliteit van een leasecontract plezierig? Dan is het tijd om een passende leaseauto uit te gaan zoeken. Maar voor welke leaseauto kies je? Wanneer je het leaseautoaanbod gaat bekijken zal je zien dat het aanbod heel divers is. Van tweedehands leaseauto’s en elektrische auto’s tot handgeschakelde auto’s en auto’s met een automaat. Ben jij iemand die comfort en gemak tijdens het autorijden plezierig vindt? Dan is private lease automaat voor jou wellicht een goede optie.  

Automaat versus handgeschakeld 

Mensen die comfort tijdens het autorijden belangrijk vinden, kiezen vaak voor een automaat. Maar wat maakt een auto met een automaat nou eigenlijk anders? Wat zijn de voordelen van een automaat ten opzichte van een handgeschakelde auto? Een auto met een automaat wordt doorgaans als comfortabeler beschouwd. Dit heeft te maken met de vereenvoudigde besturing. Bij een automaat hoef je namelijk alleen maar gas te geven en te remmen. Je hoeft niet te schakelen. Dit zorgt ervoor dat men het autorijden in een auto met automaat vaak als meer ontspannen ervaart. Je hoeft minder handelingen te verrichten dan bij een handgeschakelde auto. Zo kun jij je nog beter focussen op het verkeer.