Zo bescherm je de waarde van je auto én je passagiers

Nu de temperaturen dalen wordt ook het weer steeds onvoorspelbaarder. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Hoe zorg je dat je je veilig en schadevrij van naar A naar B kunt blijven verplaatsen? We geven een aantal praktische tips om je auto en passagiers te beschermen, waaronder het afsluiten van een passende autoverzekering.

Schade aan je auto voorkomen

Brand, inbraak, diefstal, extreem weer: er kan door allerlei factoren plots schade aan je auto ontstaan. Schade valt niet altijd te voorkomen. Maar wat je wel kunt doen is jezelf voorbereiden op lastige situaties. En zorgen dat je de grootste financiële risico’s afdekt met een goede verzekering voor je auto.

Autoverzekering

Vergelijk online welke autoverzekering het beste bij je past. Let daarbij niet alleen op de premie, maar ook op de dekking. De juiste verzekering kost je namelijk niet alleen geld, maar bespaart je ook geld. Zo kun je met een uitgebreide dekking voorkomen dat je bij schade honderdduizenden euro’s uit eigen zak moet betalen.

Tips tegen inbraak en diefstal

Met de juiste maatregelen kun je voorkomen dat je te maken krijgt met schade, of de schade aan je auto beperken:

  • Een inkoppertje: doe je auto altijd op slot als je het voertuig verlaat. En draai alle ramen dicht. Ook als je bijvoorbeeld even iets gaat kopen bij het tankstation.
  • Parkeer je auto op een goed verlichte parkeerplaats. Dit is minder uitnodigend voor inbrekers.
  • Laat waardevolle spullen, zoals je navigatiesysteem, niet achter in je auto. Probeer ze ook niet ergens in het voertuig te verstoppen.
  • Heeft de zuignap van je navigatie een afdruk op het raam achterlaten? Verwijder deze dan ook. Anders kunnen criminelen er alsnog naar op zoek gaan.
  • Moet je auto voor een langere tijd geparkeerd staan? Laat het dashboardkastje dan open. Zo zien dieven dat er niets kostbaars in je auto ligt.

Letselschade voorkomen

Een aanrijding kan ook schade aan jou en/of je passagiers veroorzaken. Zoals een whiplash of ernstige verwondingen. Dit heet letselschade.

Met deze tips ben je veiliger onderweg:

  • Wees extra voorzichtig op een slecht wegdek. Vooral in de herfst- en wintermaanden kunnen er allerlei gevaarlijke situaties ontstaan door extreem weer, natte herfstbladeren en laagstaande zon. 
  • Zet bij laagstaande zon altijd je koplampen aan. Dan ben je beter zichtbaar.
  • Rij MONO: probeer niet te multitasken, in de file aan je radio te friemelen, of onderweg te bellen. Ook niet als je mobiel in de houder ligt.
  • Ga je in de herfstvakantie weg met de auto? Check dan op tijd de koelvloeistof, remvloeistof, ruitenvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en het oliepeil.