Wat zijn de voordelen van een tweedehands auto?

Een auto kopen is altijd een leuk proces. Je krijgt de kans om rond te rijden in iets dat helemaal van jezelf is en je kunt gaan en staan waar je wilt zonder op iemand anders aangewezen te zijn. Maar auto’s zijn ook erg duur en soms is het moeilijk te verantwoorden dat je zoveel geld uitgeeft aan iets dat je (soms) maar een paar jaar zult gebruiken. Als je een manier zoekt om wat geld te besparen maar toch van de voordelen van het bezit van een auto te genieten, is het kopen van een tweedehands auto de perfecte oplossing. Vandaag vertellen we je alles over de voordelen van het kopen van een tweedehands auto én waar je op moet letten.

Een tweedehands auto kopen kan je veel geld besparen

Eén van de grootste nadelen van het kopen van een gloednieuwe auto is dat hij onmiddellijk veel van zijn waarde verliest. Sterker nog: het moment dat je hem van de showroomvloer rijdt, is je nieuwe auto al duizenden dollars minder waard dan toen je hem voor het eerst zag. Dit komt omdat een nieuwe auto een zogenaamd ‘depreciërend goed’ is. Dat betekent dat hij waarde verliest zodra je hem koopt en dat het tempo van de afschrijving in de loop van de tijd steeds hoger wordt. Dit betekent dat zelfs als je op zoek gaat naar een tweedehands auto die nog gloednieuw is (bijvoorbeeld een Mercedes A klasse occasion van vorig jaar), hij véél goedkoper zal zijn dan wanneer je hem nieuw zou kopen.

Het aanbod tweedehands auto’s is ontzettend groot

Het aanbod van tweedehands auto’s is ongelooflijk groot, en dat zal in 2022 alleen maar toenemen. Er zijn steeds meer mogelijkheden en websites om auto’s te vergelijken, dus het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om de perfecte tweedehands auto voor je behoeften te vinden. Of je nu een sedan, SUV, of zelfs een vrachtwagen zoekt, je zult binnen no-time het perfecte voertuig kunnen vinden voor een fractie van de prijs van een nieuwe auto. Ter voorbeeld: op het moment van het schrijven van dit artikel staan er op GasPedaal.nl maar liefst 361.252 tweedehands auto’s! Wedden dat jouw ideale match daar tussen staat?

Waar koop je het beste een occasion?

Heb je besloten dat een tweedehands auto de juiste keuze is, dan moet je nog bepalen wáár je hem gaat kopen. Als je een tweedehands auto koopt van een particulier ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je hem bij een garagebedrijf koopt. Aan de andere kant zal je bij een particulier weer geen garanties hebben en weet je niet altijd zeker wat de staat van de auto is. Koop je daarentegen weer een auto bij een BOVAG-bedrijf, dan is de auto waarschijnlijk duurder, maar krijg je wel weer garantie op de auto. Besluit daarom goed welke wensen en behoeften voor jouw specifieke situatie van toepassing zijn.

Een tweedehands auto kopen is de perfecte oplossing voor veel mensen die meer waar voor hun geld willen krijgen. Of je nu een goedkoop alternatief zoekt of gewoon wat geld wilt besparen, een tweedehands auto kopen kan op zo veel manieren voordelig zijn. Als dit klinkt als wat je zoekt, bekijk dan snel het enorme aanbod!