Welke kosten komen er kijken bij een Garageverzekering?

Heb je een autogarage of schadeherstelbedrijf? Dan is het belangrijk om je goed te verzekeren. Ondernemers in deze branche kunnen namelijk te maken krijgen met meer bijzondere risico’s dan andere bedrijven. Zo staan er vaak auto’s op het terrein. Bovendien kunnen klanten een proefrit maken. Je gaat er waarschijnlijk niet van uit, maar een auto kan met schade terugkomen van zo’n ritje. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de kosten, sluit je een Garageverzekering af. Voordat je dit doet, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij jou namelijk welke kosten er komen kijken bij een Garageverzekering.

Hoeveel kost een Garageverzekering?

Veel ondernemers zoeken eerst een antwoord op deze vraag voordat zij daadwerkelijk een Garageverzekering afsluiten. Helaas kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven. Waarom niet? Omdat een Garageverzekering maatwerk is. Het ene bedrijf is immers groter dan het andere bedrijf. Wanneer je een groot wagenpark hebt, betaal je meer voor een Garageverzekering dan met een klein wagenpark. De dekking van de verzekering moet dan immers uitgebreider zijn.

Wat kun je precies verzekeren?

Je bent ongetwijfeld niet alleen benieuwd naar de prijs van een Garageverzekering, maar ook naar wat je kunt verzekeren. Bij veel verzekeraars vallen de auto’s in voorraad binnen de dekking, evenals de auto’s op jouw terrein, in eigendom, in consignatie of in onderhoud. Dit geldt ook voor schade of diefstal tijdens een proefrit en auto’s in jouw voorraad die je vervoert met bijvoorbeeld een trailer. Denk overigens niet dat een verzekeraar altijd geld uitkeert. Als de schade opzettelijk of door grove schuld is ontstaan, is dit bijvoorbeeld niet het geval. Dit is ook het geval bij de kosten van het opnieuw leveren van onderdelen door een foutief uitgevoerde reparatie.

Vraag een offerte aan

Ondanks dat de kosten voor een Garageverzekering niet op voorhand niet te zeggen zijn, kun je toch een nauwkeurige prijsinschatting krijgen. Hoe? Door een offerte aan te vragen bij een verzekeraar. De offerteaanvraag kun je online regelen. Je vult simpelweg de benodigde gegevens in en verstuurt de aanvraag. Over het algemeen ontvang je binnen de kortste keren een offerte van de verzekeraar. Hierdoor weet je snel hoeveel een Garageverzekering jou ongeveer gaat kosten.

Druk de kosten met een AutoZeker-pakket

Het kan zijn dat je schrikt van de kosten van een Garageverzekering. Gelukkig kun je een deel van deze kosten terugverdienen als je kiest voor Autozeker. Als je een auto verkoopt, bied je de klant direct een verzekering aan van Centraal Beheer. Jouw klanten profiteren van een goede Autoverzekering en een scherpe premie. Bovendien worden zij altijd goed geholpen als er wat is. Het voordeel voor jou is dat dit geld op kan leveren. Voor iedere verkochte verzekering betaalt de verzekeraar jou namelijk een vergoeding.