5 manieren hoe fleet management en gps rittenregistratie je onderneming efficiënter maken

Ben je op zoek naar manieren om je bedrijf efficiënter te maken? Zo ja, dan zijn wagenparkbeheer en GPS rittenregistratie misschien net wat je nodig hebt. Hier zijn vijf manieren hoe ze kunnen helpen

1. Houd je chauffeurs en voertuigen in de gaten

Eén manier waarop software voor vlootbeheer en GPS rittenregistratie je bedrijf efficiënter kunnen maken is door precies te zien wat je chauffeurs en voertuigen doen. Zo kun je weten wie welk voertuig gebruikt, waar ze zich bevinden, en of ze al dan niet service nodig hebben. Je kunt hun routes dienovereenkomstig plannen aan de hand van allerlei verschillende factoren, zoals brandstofverbruik, dienstregelingen en verkeerspatronen gedurende de dag, om verspilling van tijd en middelen te voorkomen

2. Verbeter de routeplanning

Fleet management software kan je bedrijf ook efficiënter maken door de routeplanning te verbeteren. Deze software kan rekening houden met een aantal factoren, zoals het aantal afgelegde kilometers, de grootte van het voertuig, en het brandstofverbruik, naast andere. Met deze informatie ben je in staat routes voor je chauffeurs te optimaliseren op basis van de behoeften van het bedrijf.

3. Verminder je brandstofkosten

Fleet management software kan je ook helpen je brandstofkosten te verlagen en tegelijk je bedrijf efficiënter te maken. Door het aantal kilometers bij te houden, zijn wagenparkbeheerders beter in staat het benzineverbruik van hun voertuigen in de gaten te houden. Met deze kennis bij de hand kunnen ze de gewoonten van de chauffeurs daarop afstemmen of chauffeurs in voertuigen met gelijkaardige motortypes plaatsen om geen middelen te verspillen.

4. Bewaak het gedrag van bestuurders

Nog een manier waarop vlootbeheer en GPS rittenregistratie je bedrijf efficiënter kunnen maken is door het gedrag van chauffeurs te volgen. Via deze software heb je toegang tot een reeks rapporten die je laten weten hoe vaak chauffeurs hun voertuigen gebruiken, de routes die ze nemen, en hun snelheid. Deze informatie helpt je om routes verder te optimaliseren op basis van het gedrag van chauffeurs, en ook om risicovolle chauffeurs te identificeren die misschien extra ondersteuning nodig hebben.

5. Ontvang waarschuwingen en rapporten in real time

Vloot management software kan je ook helpen om waarschuwingen en rapporten in real time te ontvangen, zodat je altijd georganiseerd blijft. Met deze hulpmiddelen bij de hand kunnen managers beter plannen op eventuele veranderingen gedurende de dag, terwijl ze op de hoogte blijven van de status van elk voertuig. Dus als een medewerker onderhoud nodig heeft of een voertuig defect raakt, weten vlootbeheerders er alles over voordat zulke problemen grote problemen worden. In het algemeen kunnen vlootbeheer en GPS rittenregistratie je bedrijf efficiënter maken door betere informatie te geven over de toestand van je bedrijf, vooral bedrijven waarbij voertuigen een groot onderdeel zijn.