Lakschade herstellen van de auto

Wanneer je schade hebt gereden, of dat de lak van de auto af gepoetst is. Wil je graag weer de auto netjes in een kleur hebben. Het meest voor de hand liggend is het uitbesteden van het werk. Terwijl je het met de juiste middelen ook zelf kan doen. In deze blog geven we aan wat je ongeveer nodig hebt voor de voorbereiding van het herstellen van de lak. En waar je op moet letten.

Waar op te letten

Voordat je begint aan het herstellen van de lak moet je eerst nagaan welke lak je nodig hebt. Is jouw auto in een algemene kleur gespoten die beschikbaar is om te bestellen, of heb je een aparte kleur lak welke speciaal voor jou gemaakt moet worden. Wanneer de kleur voor jou gemaakt moet worden, kun je wel alvast beginnen aan de voorbereiding. Maar wanneer je dat doet kun je de auto niet meer gebruiken als vervoer, totdat het lakherstel klaar is. 

Zorg er ook voor dat je van tevoren alle materialen in huis hebt. Wanneer je op de materialen moet wachten midden in het proces, zorgd dit voor onnodig stilstaan van de auto. Daarnaast is het ook voor jezelf makkelijker, als je de kostbare tijd die je ervoor vrijmaakt. Ook daadwerkelijk kunt gebruiken om de lak te herstellen, in plaats van te wachten op de spullen. 

Wat heb je nodig voor de voorbereiding

Wanneer je bezig gaat met de voorbereiding voor het spuitwerk, zijn er een paar dingen die je nodig hebt. Zo is een belangrijke stap eerst het weghalen van de oude lak en het gladmaken van het paneel. Om dit te kunnen doen heb je een goede schuurmachine nodig. Een schuurmachine zorgt ervoor dat je het oppervlak strak kunt schuren, daarnaast helpt het ook voor het hechten van de lak die op het paneel gespoten wordt.  

Naast een schuurmachine heb je natuurlijk ook schuurpapier nodig. Als het gaat om schuurpapier, zijn er vele verschillende soorten. Om het paneel goed te kunnen schuren moet je meerdere stappen schuren. Bij het schuren moet je bij een grove korrel schuurpapier beginnen, om vervolgens een steeds fijnere korrel te pakken. Op deze manier zorg je ervoor dat het paneel geleidelijk strak/glad gemaakt wordt, om imperfecties in de lak te voorkomen. Voorbereiding is namelijk heel belangrijk en maakt een groot verschil voor het eindresultaat. Om ervoor te zorgen dat je alles in huis hebt, kun je gereedschap en lak bij CROP bestellen.