De mooiste luxe auto’s kopen met prijsvoordeel

Als je een leuke auto gezien hebt, wil je natuurlijk kijken naar de mogelijkheden. Het blijft daar niet bij, want je wilt de mooiste auto het liefste zo snel mogelijk kopen. Het is dan wel handig goed te weten waar je aan begint. Als je een auto gaat importeren vanuit het buitenland zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. Wij vertellen je hier meer over, zodat jij weet wat je kan verwachten en snel je nieuwe auto kunt kopen.

Het importeren van een nieuwe auto

Ben jij van plan een nieuwe auto te importeren uit het buitenland? Misschien is het dan vooral verstandig eerst eens goed te kijken of deze nieuw of gebruikt is. Beide brengen namelijk zowel voor- als nadelen met zich mee, hoewel het in sommige gevallen zelfs erg rendabel kan zijn om een tweedehands auto te importeren. BPM berekenen auto, dat is echt heel belangrijk. Hierdoor kom je er precies achter wat het prijsvoordeel kan zijn voor het importeren van jouw nieuwe auto. Gelukkig zijn er online tools beschikbaar die je kunnen helpen met de berekening.

Wat is BPM eigenlijk?

De afkorting BPM staat voor belastingdienst personenauto’s en motorrijwielen. De BPM vertelt vooral hoeveel belasting jij moet betalen over jouw nieuwe auto, bestelauto of motor. Deze belasting wordt berekend door goed te kijken naar de CO2-uitstoot. We moeten tenslotte allemaal BPM betalen, want in de meeste gevallen is de BPM past afgeschreven na 25 jaar. Er zitten wel wat haken en ogen aan, want eigenlijk is de BPM al afgedaan na 17.5 jaar. Om het nog wat leuker te maken is nadat het voertuig 9.5 jaar oud is de bom al voor 92 procent weggeschreven. Dat wil zeggen dat er nog een heel erg klein deel overblijft die uiteindelijk betaald wordt.

Wat levert de BPM jou op?

Het hangt er vanaf wat voor soort auto je gaat kopen en ook de leeftijd van de auto speelt hierbij een grote rol. Hoe jonger de auto is, hoe meer BPM je zult moeten betalen. Het kopen van een tweedehandsauto uit de luxe categorie kan jou vele euro’s prijsvoordeel opleveren. Dat wil zeggen dat het wel degelijk een gigantisch voordeel kan opleveren als jij een auto gaat importeren uit het buitenland.

Wist je dat je hulp in kan schakelen bij het invoeren van een nieuwe auto? Door hulp in te schakelen weet jij zeker dat je niet te veel BPM zal betalen over je nieuwe auto. In eigenlijk alle gevallen verdien je de kosten die je maakt voor deskundige hulp wel weer terug. Dat wordt wel heel aantrekkelijk toch?