De ideale auto voor een caravan vakantie

Er op uit trekken met de caravan is populairder dan ooit. Door de afgelopen corona periode heeft iedereen gemerkt hoe fijn het is om regelmatig even de deur uit te kunnen. Een weekend weg in Nederland of een heerlijk, lange vakantie in Frankrijk, het is allemaal mogelijk met je eigen caravan. Je zult de caravan toch op de plek van bestemming moeten krijgen, dus welke auto is daar geschikt voor?

Waar gebruik je de auto voor?

Je kiest een nieuwe auto niet alleen uit op zijn trekkracht natuurlijk. Een auto heb je veel vaker nodig, daarom is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe je de auto gebruikt door het jaar heen. Wil je een keer per jaar een lange reis maken met je caravan om vervolgens de gehele zomer daar te verblijven? Of trek jij juist elk weekend eropuit met je caravan? Is voor jou de reis al de bestemming dus vind je het geen probleem om achter een vrachtwagen aan te rijden terwijl je geniet van de kilometers die je maakt? Of wil je liever sneller op je bestemming zijn en een vrachtwagen veilig kunnen inhalen?

Rijbewijs B

Hebben jij of je partner alleen een B rijbewijs en geen BE rijbewijs? Kies dan bewust een auto uit die met een B-rijbewijs je caravan mogen trekken. Zo weet je zeker dat je partner ook stukken kan rijden en jij even kan uitrusten. Als je een auto gaat uitzoeken, kun je dus het beste alvast selecteren op deze auto’s. Ben je enthousiast over een specifieke auto? Check dan nogmaals het kenteken of de combinatie van jouw caravan en deze auto echt goed is.

Persoonlijke afweging

Een auto moet in het dagelijks leven ook prettig in het gebruik zijn. Dus vind jij het belangrijk om vooral zuinig en goedkoop te rijden, dan is dit een overweging die jij maakt. Een zuinige auto betekent dat het rijden met de caravan intensief is. Je zult vaker moeten schakelen of in hogere toerentallen moeten rijden, dan je normaal gewend bent. Een zuinige auto kan er ook voor zorgen dat je de vrachtwagens niet inhaalt. Vind je dit geen probleem voor die ene grote vakantie die jij doet in een jaar? Dan is dit geen probleem en stel je je hierop in.

Wil jij liever comfortabel rijden? Dan zul je toch richting de SUV’s moeten kijken. Door de grootte liggen ze stevig op de weg en hebben ze voldoende trekkracht om jouw caravan moeiteloos omhoog te trekken.

Liever leasen?

Wil jij betaalbaar een SUV rijden dan kun je het beste een gebruikte occasion leasen. Dit zijn vaak jonge occasions met een lage kilometerstand, maar doordat ze al gebruikt zijn, is het maandelijkse leasebedrag betaalbaar. Zo kun je een grote SUV rijden die met caravan moeiteloos de Alpen doorkruist. Een gebruikte occasion kun je via Private lease used leasen.