Op zoek naar een elektrische auto? Denk dan ook aan een laadpaal bij huis!

De afgelopen jaren zien we het aantal elektrische auto’s in Nederland explosief toenemen. Deze trend werd in 2014 ingezet en blijft zich ook in het jaar 2021 nog gestaag doorzetten. Waar men vroeger nog behoorlijk sceptisch was over de elektrische auto worden de twijfels de afgelopen jaren in rap tempo weggenomen. De batterijen van de auto’s worden met het jaar beter en daarnaast dalen de prijzen ook in gestaag tempo. De kans is dan ook groot dat het percentage elektrische auto’s op de weg alleen maar harder zal stijgen de komende paar jaar. Daarmee stijgt automatisch ook de kans dat jij in de nabije toekomst de overstap zal maken naar een elektrische auto! Wanneer de keuze op een elektrische auto is gevallen kunnen we je direct aanraden om ook te kiezen voor een laadpaal bij huis. In deze blog vertellen we je waarom!

Geldbesparing

De geldbesparing die een laadpaal bij huis met zich meebrengt is enorm. Dit komt doordat je bij huis je auto kunt opladen met reguliere netstroom en je bij het tankstation de hoofdprijs voor je stroom betaald. Wanneer je dus van plan bent om gedurende een lange periode in de elektrische auto te rijden kan een laadpaal al snel uit. Het is dan ook aan te raden om voorafgaand aan de levering van de elektrische auto alvast op zoek te gaan naar de best passende laadpaal. Wanneer je deze laat installeren vlak voordat de elektrische auto geleverd wordt bespaar je vanaf de eerste tankbeurt al direct geld! Wat de installatie betreft heb je daarnaast ook nog eens te keuze tussen zelf of laten installeren. Hierin bespaar je uiteraard nog extra geld als je voor zelf installeren kiest!

Beschikbaarheid

De reguliere tankstations hebben vaak maar enkele laadpalen geïnstalleerd. De kans is dan ook aanwezig dat wanneer jij bij het tankstation aankomt alle laadpalen al in gebruik zijn. Wanneer je thuis een laadpaal geïnstalleerd hebt weet je zeker dat de laadpaal altijd beschikbaar is wanneer jij deze nodig hebt. Hiermee elimineer je direct alle potentiële stressmomenten die kunnen ontstaan wanneer alle laadpalen op het tankstation bezet zijn. Daarnaast zorgt de laadpaal bij huis er voor dat je auto ‘s ochtends altijd volledig volgeladen is. Hierdoor hoef je overdag nergens tijd te ‘verspillen’ bij een tankstation om te wachten tot je auto opgeladen is!