Nio EP9 Supercar is de snelste elektrische wagen ooit!

De kans is groot dat je nog nooit van het Chinese automerk Nio hebt gehoord, maar wellicht komt daar binnenkort verandering in. Het merk deed onder de naam NextEV mee aan het elektrische racekampioenschap Formula E en heeft onlangs een nieuwe supercar onthuld. De Nio EP9 Supercar accelereert in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u en is daarmee meteen de de snelste elektrische auto ter wereld.

De Nio EP9 Supercar scheurt van 0 naar 100 in slechts 2,7 seconden

De EP9 knalt van 0 naar 100 in slechts 2,7 seconden en scheurt in slechts 7,1 seconden naar de 200 km/u. Als je daar nog niet van begint te watertanden, dan weten we het niet meer. Toch wordt het nog een stuk mooier: De nieuwe supercar legt namelijk een rondje Nürburgring af in 7.05:12 minuten. Ter vergelijking: dat is de vijfde tijd voor een straatauto ooit en is slechts een fractie langzamer dan de Porsche 918 Spyder en Lamborghini Aventador SV eerder lieten noteren. Hoe bruut is dat?
Maar liefst vier elektromotoren zijn verantwoordelijk voor het enorme vermogen van de wagen (1.000 kW – 1.360 pk). De motoren hebben ieder een individuele versnellingsbak die direct op de wielen is gemonteerd. En de wagen is niet alleen erg snel, je kan er ook een flink stukje mee rijden. Met een volle accu – die binnen 45 minuten opgeladen is – rijd je al 427 kilometer. Een ritje naar Parijs in dit scheurmonster is dus geen enkel probleem!

Hij is opgeladen binnen 45 minuten en gaat ruim 430 kilometer mee

Het Chinese merk belooft nog veel meer te gaan brengen, en aangezien Nio ook vestigingen in Europa heeft, moet je niet raar opkijken als je de wagen binnenkort ook over de Nederlandse snelwegen ziet scheuren. De prijs , evenals de oplage, is nog niet bekend.