7 redenen waarom een Audi A1 op je wishlist zou moeten staan

Ben je op zoek naar een nieuwe, stijlvolle auto, maar wil je hem wel lekker klein en sportief houden? Dan kunnen we niets anders dan de Audi A1 aanraden. Het model werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève in 2010 als 3-deurs, maar anno 2020 kennen we de A1 in verschillende (lekkere) smaken, geuren en kleuren. Vandaag geven we je 7 redenen waarom de Audi A1 een plekje in je garage verdient!

Hij is aantrekkelijk

Het valt niet te ontkennen dat het bezitten van een Audi een unieke aantrekkingskracht heeft. Er is bijna geen auto te vinden die makkelijker de aandacht van voorbijgangers trekt en zó soepel rijdt. Audi’s zijn luxe auto’s die voor meer mensen betaalbaarder zijn geworden, en de A1 is daar het perfecte voorbeeld van. Het sportieve en ‘kleine’ ontwerp zorgt ervoor dat de A1 bereikbaar is voor iedereen: van de jonge autoliefhebber tot de sportieve 50-plusser. En zoek je een Audi A1 tweedehands, dan zul je zien dat ze óók nog eens bereikbaar zijn voor mensen met wat minder te besteden.

Hij zit vol met technologische pluspunten

Audi heeft altijd voorop gelopen op het gebied van in-car technologie. Welk model je ook kiest, ze zitten allemaal boordevol handige functies. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe sportback van dit jaar? Deze beschikt over een volledig digitaal 10,25 inch instrumentelpaneel, projectie van de navigatiekaart tussen de tellers en grafische weergave van je gewenste assistentiesystemen. Door middel van Audi Connect verbind je je nieuwe bolide overigens eenvoudig met je smartphone.

Hij klinkt héérlijk

En dan hebben we het niet over het geluid van de motor – die is namelijk muisstil. Nee, we hebben het over het sublieme geluidssysteem die je in de Audi A1 terugvindt. Al sinds de Audi A1 10 jaar geleden werd gepresenteerd, hebben ze er bij het Duitse automerk altijd voor gekozen hem te voorzien van een geweldige geluidsinstallatie. In de nieuwe Audi A1 kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fijn Bang & Olufsen Premium Sound System. Deze bestaat uit maar liefst 11 luidsprekers! Daarnaast wordt de muziek ook nog eens tegen de voorruit gereflecteerd voor een heus 3D-geluidseffect.

Hij is super veilig

Veiligheid is altijd één van de speerpunten geweest bij de auto’s van Audi. Wanneer je kiest voor de nieuwere modellen, dan vind je op dit gebied tal van features die je veiliger dan ooit laten voelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe elektronische technologie die ervoor zorgt dat je altijd een veilige afstand bewaart met je voorligger? Ook helpt hij je op je eigen rijstrook te blijven én maakt hij inparkeren eenvoudiger. Audi pre sense front reageert daarnaast op mogelijk gevaar van andere voertuigen, overstekende voetgangers en fietsers.

Hij is zuinig

Laten we eerlijk wezen: de benzineprijzen in Nederland zijn geen pretje. Precies om die reden is het belangrijk een voertuig te kiezen die hier efficiënt mee omgaat. Door het gebruik van lichtgewicht materialen en andere handige technologieën, biedt de Audi A1 zeer concurrerende zuinigheid. Bij de nieuwe variant komt dit neer op zo’n 1 op 25.

Hij is klein maar fijn

De A1 is sinds zijn lancering de ultieme kleine hatchback die korte metten heeft gemaakt met vrijwel al zijn concurrenten in hetzelfde segment. De auto heeft ontzettend veel grip en rijdt ontzettend soepel, of het nu in de stad is of op de openbare weg. En als er één bedrijf is dat een ongeslagen reputatie heeft op het gebied van comfort, dan is het wel Audi. Ze staan ​​erom bekend de meest comfortabele stoelen te hebben. Als je in een Audi zit, is het eigenlijk alsof je thuis op de bank zit.

Hij biedt geweldige prestaties

Voor een auto die moet presteren, is de Audi A1 onaantastbaar. Het is een beest van een voertuig dat altijd voor je klaar staat. Met zijn gelikte ontwerp is autorijden in een Audi een leuke en opwindende ervaring, en daarnaast zijn de snellere varianten ook nog eens een droom voor iedereen die graag het gaspedaal diep intrapt. Want laten we eerlijk zijn: iedere Audi-rijder houdt er wel eens van om de auto goed op zijn staart te trappen. Wát een gevoel.